Monday, March 28, 2022

Exempel på en problemlösningsuppsats

Exempel på en problemlösningsuppsats



Du kanske menar att du vill skriva en uppsats om "Hur man hittar ett bra jobb? Svar: Du har en utmärkt fråga, och att titta på forskningen om detta skulle vara till hjälp för ditt arbete på college. Det är viktigt att leta efter svar på dessa frågor:. Nu, exempel på en problemlösningsuppsats, titta på din uppsats en gång till. Vad kan skolor göra för att se till att de hjälper eleverna att samarbeta för att förebygga nätmobbning?





Att hitta en lösning



Exempel på en problemlösningsuppsats komposition som använder ett problemlösningsformat är en exempel på en problemlösningsuppsats för att analysera och skriva om ett ämne genom att identifiera ett problem och föreslå en eller flera lösningar. En problemlösningsuppsats är en typ av argument. För att förklara problemet kan den också behöva övertala läsaren om specifika orsaker" Dave Kemper et al. I många typer av rapportskrivande ställs avhandlingens uttalande fram och tillbaka, i en mening. Författaren Derek Soles skriver om hur avhandlingsutlåtandet i ett problemlösningspapper skiljer sig från en rak "rapport om fynd" typ av text:.


Läsare behöver ytterligare sammanhang innan du kommer till din avhandling, men det betyder inte att avhandlingen måste ställas som en fråga i inledningen:. Det kan vara bra att se färdiga exempel innan du skriver för att undersöka vad som är ett effektivt stycke. Se hur dessa introduktioner ger lite sammanhang innan du ställer upp ämnet och leder naturligt in i kroppsstyckena, exempel på en problemlösningsuppsats, där bevisen kommer att listas. Du kan föreställa dig hur författaren har organiserat resten av verket. I "Passages: A Writer's Guide" förklaras hur man organiserar ett problemlösningspapper:. Dela flipboard e-post. Engelsk engelsk grammatik En introduktion till skiljeteckenskrivning.


Av Richard Nordquist Richard Nordquist. Richard Nordquist är professor emeritus i retorik och engelska vid Georgia Southern University och författare till flera läroböcker i grammatik och komposition på universitetsnivå. Lär dig mer om vår redaktionella process. Utvald video. Citera detta artikelformat. Nordquist, Richard. Sammansättningstyp: Problemlösningsuppsatser. kopiera citat. Hur man lär ut ämnessatser med hjälp av modeller. Avhandling: Definition och exempel i komposition. Hur man skriver ett solidt examensarbete. Exempel på bra inledande stycken. Skriv en uppmärksam öppningsmening för en uppsats. Hur man skriver en enastående högskoleansökningsuppsats. Vanlig applikationsuppsats Alternativ 4—Tacksamhet.


Hur man utvecklar och organiserar en klassificeringsuppsats.





essä om fotografiets historia



För blockstrukturen listas alla problem först och alla lösningar listas efteråt. För kedjestrukturen följs varje problem omedelbart av lösningen på det problemet. Båda typerna av struktur har sina fördelar. Den förra är i allmänhet tydligare, särskilt för kortare uppsatser, medan den senare säkerställer att alla lösningar du presenterar relaterar direkt till de problem du har gett. De två typerna av struktur, block och kedja, visas i diagrammet nedan. Detta är för en kort uppsats, som inkluderar "situationen" i inledningen och "utvärdering" i avslutningen.


En längre uppsats, till exempel en av cirka 1, ord, med citat , skulle förmodligen ha dessa två avsnitt som separata stycken i huvuddelen. Nedan finns en problemlösningsuppsats om ämnet fetma och dålig kondition. Den använder blockstrukturen. Klicka på de olika områdena i de skuggade rutorna för att markera de olika strukturella aspekterna i denna uppsats, dvs. Situation, problem, lösning, utvärdering. Detta kommer att belysa inte bara styckena, utan också för problem och lösningar avhandlingens uttalande och sammanfattning, eftersom dessa upprepar problemen och lösningarna i huvuddelen. Konsumtion av bearbetade livsmedel och färdigmat och vårt beroende av bilen har lett till en ökning av fetma och minskad konditionsnivå för den vuxna befolkningen.


I vissa länder, särskilt industriländer, kan antalet överviktiga personer uppgå till en tredjedel av befolkningen. Detta är viktigt eftersom fetma och dålig kondition leder till en minskad förväntad livslängd, och det är därför viktigt för individer och regeringar att arbeta tillsammans för att ta itu med denna fråga och förbättra sina medborgares kost och kondition. Fetma och dålig kondition minskar den förväntade livslängden. Överviktiga personer är mer benägna att ha allvarliga sjukdomar som diabetes och hjärtsjukdomar, vilket kan leda till för tidig död. Det är välkänt att regelbunden träning kan minska risken för hjärtsjukdomar och stroke, vilket innebär att de med dålig kondition löper en ökad risk att drabbas av dessa problem. Individers förändringar i deras kost och fysiska aktivitet kan öka den förväntade livslängden.


Det är idag ett beroende av konsumtionen av bearbetade livsmedel, som har en hög fett- och sockerhalt. Genom att tillaga sin egen mat och konsumera mer frukt och grönsaker kan människor se till att deras kost är hälsosammare och mer balanserad, vilket kan leda till en minskning av fetmanivåerna. För att förbättra konditionen kunde folk välja att gå eller cykla till jobbet eller till affären istället för att ta bilen. De kunde också välja att gå i trappor istället för att ta hissen. Dessa enkla förändringar kan leda till en betydande förbättring av konditionen. Regeringar skulle också kunna genomföra initiativ för att förbättra sina medborgares mat- och träningsvanor. Detta kan göras genom utbildning, till exempel genom att lägga till klasser i läroplanen om hälsosam kost och livsstil.


Regeringar skulle också kunna göra mer för att uppmuntra sina medborgare att gå eller cykla istället för att ta bilen, till exempel genom att bygga fler cykelbanor eller höja fordonsskatterna. Även om vissa kanske hävdar att höjda skatter är ett negativt sätt att lösa problemet, skiljer det sig inte från de höga skatter som läggs på cigaretter för att minska cigarettkonsumtionen. Kort sagt, fetma och dålig kondition är ett betydande problem i det moderna livet, vilket leder till lägre förväntad livslängd. Individer och regeringar kan arbeta tillsammans för att ta itu med detta problem och på så sätt förbättra kost och kondition. Av de föreslagna lösningarna kommer de som gjorts av individer själva sannolikt att ha större inverkan, även om det är tydligt att en samlad insats med regeringen är avgörande för framgång. Med fetmanivåerna i industrialiserade och industrialiserade länder som fortsätter att stiga är det viktigt att vi vidtar åtgärder nu för att hantera detta problem.


Gilla hemsidan? Prova böckerna. Ange din e-post för att få ett gratisprov från Academic Writing Genres. Nedan finns en checklista för huvuddelen av en uppsats. Använd den för att kontrollera ditt eget skrivande, eller få en kamrat en annan elev att hjälpa dig. Läs mer om att skriva definitioner och definitionsuppsatser i nästa avsnitt. Scrolla till toppen. Sheldon Smith är grundare och redaktör för EAPFoundation. Han har undervisat i engelska i akademiska syften sedan Ta reda på mer om honom i avsnittet Om och ta kontakt med honom på Twitter, Facebook och LinkedIn. Diskussionsuppsatser kräver att du undersöker båda sidor av en situation och avslutar med att säga vilken sida du föredrar. Problemlösningsuppsatser är en undertyp av SPSE-uppsatser Situation, problem, lösning, utvärdering.


Jag skulle alltid föreslå att du läser lärarens instruktioner och frågar ditt barn vad de kommer ihåg om instruktionerna först. Men om du fortfarande inte är säker, här är hur jag skulle tolka den instruktionen:. Skriv ämnesidén mitt på ett papper. Jag brukar säga till mina elever att de ska formulera detta som en fråga. Förresten, expository är vanligtvis en argumentuppsats och en sorts argumentuppsats är en problemlösning. Till exempel: Hur kan vi lösa problemet med att elever är frånvarande för ofta från skolan? Rita en cirkel runt den frågan och dra sedan ut linjer från cirkeln som ser ut som om du startar ett spindelnät. Var och en av raderna bör vara ett svar på frågan.


Exempel: få dem att gå i förvar, ring föräldrarna, ge dem incitament för att ha bra närvaro, ge dem en chans att inte ta finalen om de har bra närvaro osv. Rita sedan en cirkel runt vart och ett av dessa svar och rita av linjer igen. Den här gången kommer du att ge exempel, skäl eller invändningar som relaterar till det svaret. Fråga: För en problemlösningsuppsats, ska problemet finnas i ett stycke och lösningen i ett annat stycke? Svar: Mina elever skriver vanligtvis uppsatser som har minst fem stycken, ofta fler. Jag skulle föreslå att du gör något så här:. Förklara och beskriv problemet och varför detta bör lösas. Avsluta med en fråga som frågar hur problemet kan lösas.


Exempel: Hur kan vi lösa problemet med skolskjutningar? Sedan i nästa stycke skulle du ge din lösningsidé. Om din idé är lätt att förklara, skulle du ägna resten av din tidning åt att vederlägga invändningar och förklara varför din idé skulle fungera och vara kostnadseffektiv, genomförbar och effektiv. Å andra sidan, om din idé är komplicerad att förklara, måste du spendera en längre del av din uppsats för att se till att läsaren förstår den. I båda fallen måste du motbevisa alla invändningar och hjälpa läsaren att se hur viktigt det är att göra denna lösning. Svar: Ett enkelt sätt att använda ett citat är att börja med "Enl.. Här är några exempel på olika sätt att göra detta:.


Enligt Jamie Jones i sin artikel "Cats are Crazy Creatures" är anledningen till att fler människor gillar hundar "quote goes here" sidnummer. Jamie Jones påpekar i sin artikel "Cats are Crazy Creatures" att "quote goes here" sidnummer MLA style. Fråga: Tänk om vi hade ett ämne som någon valde åt oss och vi inte vet något om ämnet, men vi kan inte ändra det? Svar: Om du behöver hitta en lösning på ett problem som någon annan har valt, måste du undersöka problemet och alla lösningar som andra människor har tänkt på eller försökt. Efter att du har kollat ​​upp de idéer som andra har funderat på kan du välja den som du tror skulle fungera bäst, eller så kanske du kommer på din egen idé.


Fråga: Vad tycker du om, "Hur kan vi förhindra de dåliga konsekvenserna av onlinedejting? Svar: 1. Hur kan en person säkert använda nätdejting för att hitta en bra äktenskapspartner? Fråga: Hur kan jag fixa den här avhandlingen till min problemlösningsuppsats? Min tes: Innerstadsskolor har mindre utbildningsvärde än förortsskolor, vilket gör att elever i fattiga områden får en mindre framgångsrik akademisk karriär på grund av brist på lämpliga utbildningsresurser. Svar: Elever i fattiga skolor i innerstaden har färre utbildningsresurser än elever i rikare förortsskolor; därför har elever på innerstadsskolor mindre framgång i akademiska strävanden.


Fråga: Vilka är fördelarna och nackdelarna med att använda en problemlösningsuppsats? Svar: En problemlösningsuppsats är en typ av argumentuppsats. Faktum är att att lösa ett problem är det sista steget i att tänka på en fråga och är ofta det viktigaste och mest komplicerade steget. Fördelen med att välja den här sortens uppsats är att du får en chans att förklara i detalj hur du tror att ett problem kan lösas. I en uppsats som argumenterar för en orsak kan du prata om vad som skapade problemet och sedan diskutera några möjliga lösningar i slutet av uppsatsen, men i en problemlösningsuppsats får du ägna mycket tid åt att prata om detaljerna i lösningen och argumentera för varför den lösningen är den bästa, mest effektiva och mest genomförbara.


Å andra sidan är nackdelen med en problemlösningsuppsats att läsaren kan ha många invändningar mot din lösning och du måste tänka på hur du ska motbevisa dessa invändningar. Svar: Att hitta en lösning är alltid den svåraste delen av den här typen av uppsats. Jag föreslår att du följer ett tredelat tillvägagångssätt:. Undersök problemet och lösningarna som andra har försökt. Ett knep mina elever lärde mig är att du ofta kan hitta en lösning som har prövats på en annan plats och anpassa den till din situation. Till exempel, när vi hade problem med människor som cyklade på campus och orsakade olyckor, undersökte mina elever ett närliggande campus och hittade en lösning som hade gjorts där.


Titta på mitt "Sätt att lösa problem" på "Hur man skriver en problemlösningsuppsats. Fundera på varje typ av lösning och hur det kan skapa en lösning för ditt problem. Till exempel, vad kan du tillföra situationen? Vad kan du ta med dig? Skulle byta ledarskap hjälpa? Kunde pengar lösa problemet, och i så fall hur skulle du kunna få pengarna? Slutligen, när du har några lösningsidéer, kontrollera om de är genomförbara kan du göra dem? Svar: En "lösning"-uppsats är bara ett annat namn för denna typ av pappersuppgift. Innan du börjar förklara lösningen måste du beskriva problemet i ett stycke eller två och ge exempel. Sedan måste du förklara hur du skulle lösa det problemet, steg för steg. Slutligen måste du argumentera mot alla invändningar och förklara varför din idé är genomförbar, kostnadseffektiv och en bättre lösning än andra idéer.


För att hitta idéer till lösningar kan du undersöka andras idéer, fråga vänner eller familj om deras idéer, eller bara fundera på hur det skulle kunna göras bättre. Svar: Det första du ska göra är att tänka lite på egen hand. Jag kallar detta brainstorming. Ta fram ett papper eller använd din dator och börja med att lista allt du kan tänka dig som kan orsaka detta problem. När du har gjort en lista, ta en titt på den och ring in eller tryck ut orsakerna i fetstil och dela in dem i några grupper. Här är några idéer om hur du kan kategorisera dem:. Viktigast orsakar de som, om de löses, skulle göra det största bucklan för att lösa problemet.


Sedan, börja med det enklaste att lösa och det viktigaste att lösa, tänk på några sätt som det kan lösas. Titta på min lista över hur människor kan lösa problem för att få en uppfattning. Efter att du verkligen har tänkt ut detta så mycket du kan själv, är det dags att göra lite research och se vad andra redan har gjort, samt att få lite idéer. Så här undersöker du:. Leta efter vad som redan har gjorts för att försöka lösa problemet. Om det inte har fungerat måste du ta reda på varför. Ibland kan du hitta en lösning på problemet som har fungerat på en annan plats.


Det kan vara en bra utgångspunkt för din lösning. Fråga: Hur skriver jag en uppsats som visar personligt intresse för att lösa ett problem som gäller att sälja utgångna droger till fattiga och mindre kunniga? Svar: Börja med en beskrivning av problemet och beskriv sedan din reaktion på det problemet när du ger din lösning. Avsluta med en passionerad vädjan till läsaren att följa ditt råd och ge dem skäl för det med hjälp av känslomässiga vädjanden. Svar: Du måste få läsaren att förstå problemet tydligt genom att beskriva det levande. En intressant och i förekommande fall dramatisk beskrivning kommer också att få din läsare att vilja lösa problemet och tycka att det är ett viktigt sådant som är värt mödan att försöka lösa.


Att ge ett huvudexempel eller en serie exempel är ett bra sätt att börja. Du kan också beskriva en nyligen genomförd nyhetshändelse som handlar om problemet, eller referera till en film eller annan situation som läsaren redan känner till. Om folk redan har försökt lösa problemet men misslyckats kan du förklara vad som har gjorts som inte har fungerat. Alla dessa saker bör leda fram till uppsatsens brödtext, vilket är din lösningsidé. Summan av kardemumman, börja med en berättelse eller en detaljerad beskrivning av problemet. Avsluta sedan den inledningen med din fråga om hur du löser problemet. Fråga: Hur ska jag skriva inledningen till en uppsats om barnpornografi?


Svar: Börja med några verkliga berättelser om barn som har blivit utsatta för övergrepp på detta sätt och ge sedan lite statistik. Hej Ron - Huruvida du behöver ge lösningar eller inte beror på vilken typ av argumenterande uppsats du skriver. Den här artikeln handlar om en problemlösningsuppsats, där huvudpoängen är att ge en lösning. En orsaksuppsats är förmodligen det du skriver. I en orsaksuppsats är din huvudsakliga poäng att förklara orsaken bakom något och ibland effekterna. Naturligtvis, om det du förklarar är ett problem och du pekar ut orsaken, kanske du i din slutsats vill föreslå en möjlig lösning eller en riktning som leder mot att hitta en lösning.


Du behöver dock inte ge en detaljerad plan. På samma sätt, i en problemlösningsuppsats, skulle du förmodligen behöva börja uppsatsen med att prata om vad olika personer tror att orsaken till problemet är eftersom du behöver förklara varför du tror att en viss orsak är den viktigaste. Behöver du ge lösningar för en argumenterande uppsats? Jag försökte fokusera på varför främst? Hej Arianna, jag vet inte riktigt vad en "studieuppsats" är. Om du kunde berätta mer om uppdraget så kanske jag skulle kunna skriva en artikel. Men jag tror att det du kanske pratar om är ett personligt upplevelsepapper och jag har en artikel om hur man skriver en av dessa, så du kanske vill kolla upp det.


det var verkligen till hjälp för mig, men det skulle vara bra om i slutet skrev en total plan, då blir det lättare att förstå. Jag såg någon understryka sin avhandling i inledningen. Rekommenderas detta i en MLA-problemlösningsuppsats? Jag är förvirrad och lär mig fortfarande dessa skrivstilar. All hjälp skulle uppskattas. det hjälpte mig verkligen att klara testet. Jag utantill hela artikeln. och du vet mitt resultat: 10 av För en introduktion hittar jag här möjliga lösningar i min strävan efter publicering på webbsidorna och jag har utvecklat ett litet förtroende för min förmåga som författare.


Jag tror att jag kan gå vidare och hitta ett problem och lösningar som jag öppnar. Bra början. Jag gratulerar mig själv. Joe - så glad att jag kunde hjälpa dig. Jag hoppas att du kommer att kolla in all min andra "hur man" uppsatshjälp. Många engelska instruktörer på högskolor är doktorander som är nya på det här jobbet. Jag gillar att kunna ge dem och deras elever den information jag har samlat in under många års arbete som engelska instruktör. Det mesta jag har skrivit har kommit från mina erfarenheter med elever, inte en lärarhandbok eller lärobok. Om det är användbart är du välkommen att visa dessa för din lärare och bjuda in dem att dela mina artiklar med elever online och inte kopiera ut papperskopior - det är ett brott mot upphovsrätten.

No comments:

Post a Comment