Monday, February 21, 2022

Uppsats om rasism i Australien

Uppsats om rasism i Australien



Utvecklingen av idrottsfärdigheter utöver deras deltagande i idrott bildar underordnade resultat, Marsh, H. Rasism skapas och drivs av historia, kultur, sociala och olikheter i ett samhälle. Specifikt kommer den att diskutera vad termerna etnicitet och rasism betyder, och kritiskt undersöka hur dessa termer gäller för ursprungsbefolkningen i Australien? Inom Australiens sportaktiviteter, essä rasism i australien, som har förväntats vara frontlinjen i kampen mot rasismen, det essä rasism i australien varit motsatsen under århundradet. Dess motsats är. Ett perfekt exempel på hur.





Gratis berättande essäer: fördomar och rasism i Australien



Australien är känt som ett mångkulturellt land. Det är för att det finns massor av människor från olika länder, raser och etniska grupper bosatta i Australien. De kallade sig australiensiska och gör Australien till sitt hem. Även om de flesta numera lätt kan acceptera de andra från olika raser, finns rasism fortfarande i Australien, essä rasism i australien. Invandrare och ursprungsbefolkning var den grupp människor som tidigare diskriminerades och utestängdes från samhället. Deras mänskliga rättigheter har försummats. Den australiensiska regeringen uppmärksammade problemet och införde några lagar och handlingar för att skydda invandrarna och ursprungsbefolkningens mänskliga rättigheter.


Australien är ett mångkulturellt land. Det är ett hem för människor från olika länder och kulturer. Enligt Department of Immigration and Multicultural and Indigenous Affairs har sedan över sex miljoner människor kommit till Australien som nya bosättare. Deras ankomst har haft en betydande inverkan på alla essä rasism i australien av det australiensiska samhället. Healey, sid. Den enkla innebörden av rasism är att en viss ras eller etnisk grupp utesluts av andra grupper i samhället. Anledningen till detta är på grund av skillnaden i ras, etnicitet eller nationalitet. Zelinka, sid. Rasism är starkt förknippat med förståelsen av mänskliga rättigheter. Mänskliga rättigheter betyder i grunden en rättighet som anses tillhöra varje person med rätta.


Flynn, sid. Enligt den nationella utredningen om rasistiskt våld utförd av kommissionen för mänskliga rättigheter och lika möjligheter, Aboriginal och Torres Strait Islander essä rasism i australien möter rasism i nästan alla. Rasism i Australien Sammanfattning Australien är känt som ett mångkulturellt land. Läs hela dokumentet Spara. Ladda ner som för uppgraderade medlemmar.





kubla khan uppsats



Å andra sidan har samhället inflytande på sig själv genom sina sätt att dela språk och mening som får en att ta andras roll, delta i social interaktion och reflektera sig själv som ett objekt. Självhetens kärna har konstituerats genom den senare processen av reflexivitet. Eftersom jaget dyker upp i och reflekterar samhället, avslöjar förståelsen av jaget i termer av ett sociologiskt förhållningssätt och dess del att vi också måste förstå samhället där jaget agerar och vi bör alltid komma ihåg i denna händelse att handlingen av jaget är många gånger i ett socialt sammanhang där andra jag existerar.


Inledning Rasism inom idrotten har varit ett problem i Australien även om alla australiensare av olika färg, ras såväl som etniskt ursprung hade förenats som ett i sitt deltagande i att heja hem Cathy Freeman till guld i finalen av Olympiska spelen i Sydney. Sport och sport utgör den ultimata tvärkulturella blandningsgrytan i Australien. Det har etablerat en plattform där respekt för förmåga och kamratskap av lagarbete övervinner intolerans och utanförskap, där människor hejar på sina mästare utan att ta hänsyn till färgen, ljudet av deras herrnamn eller hudfärgen.


Enligt undersökningar, även om rasistiska attityder fortfarande i stor utsträckning har manifesterats, har det också minskat avsevärt i termer av öppet rasistiskt beteende, orsaken bakom det anses bero på utvecklingen av starka sociala normer mot att öppet uttrycka rasistiska åsikter. Denna attitydförändring har fått stöd från omfattande rasdiskrimineringslagar som administreras av Human Rights and Equal Opportunity Commission HREOC på federal nivå utan att glömma statens och territoriets antidiskrimineringskommissioner. Andra undersökningar pekar å andra sidan på att de sociala normerna inte har utvecklats väl i alla delar av den australiensiska samexistensen, till exempel på sportarenan.


Inom idrottsaktiviteterna i Australien, som har förväntats vara frontlinjen i kampen mot rasismen, har det varit tvärtom under århundradet. Till exempel, Eddie Gilbert som var en snabb bowlare i Queensland och tog 5 för 65 mot de turnerande Västindien i och som en gång bowlade Sir Donald Bradman för en anka i , kom att uteslutas från högre utmärkelser med anledningen bakom att det råkade vara hans ursprungsbefolkning; ett annat bevis var Duong Nicholls, mästaren Fitzroy australiensiska fotbollsytter som senare blev guvernör i södra Australien fann sig avvisad av blåblod Carlton i slutet av s som han luktade. Under de tidiga åren av Australiens federation till den dominerande kulturen tenderade idén om rasistiska övergrepp att vara legitim och normal, och sågs som en del av att spela spelet, McNamara L, Australiens federala lagar har upprättats i syfte att skydda människor mot rasdiskriminering inom såväl idrotten som andra områden.


HREOC administrerar "Racial Discrimination Act Cth RDA som ser till att människor måste behandlas lika oavsett färg, ras, härkomst, bakgrund, etniskt ursprung. Genom Racial Hatred Act Cth tillhandahåller den en plattform där människor kan framföra klagomål närhelst de har blivit rasistiskt kränkta eller har mött kränkande beteende. Syftet med RDA är att skapa en balans mellan rätten att kommunicera fritt och rätten att leva fritt från förtal. Varje stat och territorium har också en lagstiftning som säger att det är olagligt att diskriminera eller trakassera baserat på en individs färg, ras, etniska eller etnoreligiösa bakgrund, nationella och etniska bakgrund.


Detta gäller även i en idrottsorganisation om de individer som representerar organisationen, till exempel styrelseledamöter, tränare, funktionärer, chefer och andra, råkar bete sig olagligt när de utför sina uppgifter. Det är idrottsorganisationens skyldighet att se till att de förhindrar alla olagliga handlingar: De kan göra detta genom att upprätta policyer och procedurer, uppförandekoder samt erbjuda utbildning och träning till sina medlemmar för att undvika att en sådan situation uppstår som skulle kunna göra dem ansvariga. Huvudsakligen hindren som upplevs inom andra kan vara handlingar från mediakommentatorer, tränare och idrottstjänstemän, McNamara L, Colin Tatz iakttagelse i sin bok "Aborigines in sports" definierar att de tenderar att vara australiensare när de vinner medan de kl. andra gånger definieras de som aboriginer som avslöjar hur aboriginer.


För många inhemska idrottsmän och kvinnor att ha lyckats övervinna rasfördomar, har det varit ett stort mod för dem att ha gjort det bra i sin valda sport, Colin Tatz, På grund av deras ansträngningar har det skett förändringar där idrottsgemenskapen nu visar en större förståelse för de utmaningar som aboriginernas spelare står inför. Deras goda prestationer har varit nyckeln till att minska barriärerna och därmed göra dem till förebilder för såväl ursprungsbefolkningar som icke-urbefolkningar. Olika ansträngningar har gjorts för att försöka få slut på skillnaderna, som till exempel; det federalt finansierade initiativet "Sporting Chance-School-Based Sports Academies.


En forskning gjordes om den longitudinella inverkan av ett av programmen när det gäller utbildningsresultaten, skolklimatets psykosociala drivkrafter på aboriginalstudenter. Baserat på sportakademin har Girri Sports Academy for Indigenous Students för närvarande registrerat studenter och ligger i västra NSW. Strategin innebär har påverkats av själveffektivitet, självuppfattning samt identitetsteori och forskning. Den anställda forskningen använder MCMO-metodik med flera metoder och flera tillfällen. Sedan början av 90-talet börjar nationer som Australien och Kanada bli mer medvetna om de svårigheter som ursprungsbefolkningen har ställts inför såsom effekterna av kolonisering, rasism och överrepresentation i det straffrättsliga systemet.


Som svar höjs domstolar för urfolksdomar. Dessa domstolar är särskilt utformade för att erkänna ursprungsbefolkningen i... Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut. Hemsida Essä om rasism i Australien. Essä om rasism i Australien ord 3 sidor öppet dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Healey, , sid. Den enkla innebörden av rasism är att en viss ras eller etnisk grupp utesluts av andra grupper i samhället.


Anledningen till detta är på grund av skillnaden i ras, etnicitet eller nationalitet. Zelinka, , sid. Rasism är starkt förknippat med förståelsen av mänskliga rättigheter. Mänskliga rättigheter betyder i grunden en rättighet som anses tillhöra varje person med rätta. Flynn, , sid.

No comments:

Post a Comment