Monday, February 14, 2022

Thoreau uppsats

Thoreau uppsats



En queer historia thoreau uppsats Förenta staterna. New York: Oxford University Press. Lanham, Md. Hämtad 13 december — via Amazon. Henry David Thoreau 12 juli – 6 maj, thoreau uppsats, var en amerikansk naturforskare, essäistpoet och filosof. Boken komprimerar den tiden till ett enda kalenderår och använder passagen av de fyra årstiderna för att symbolisera mänsklig utveckling.





Relaterade uppsatser



Detta David Henry Thoreau Essay-exempel publiceras endast i utbildnings- och informationssyfte. Om du behöver en anpassad uppsats eller forskningsuppsats om detta ämne, thoreau uppsats, använd gärna våra skrivtjänster, thoreau uppsats. com erbjuder pålitliga anpassade uppsatsskrivande tjänster som kan hjälpa dig att få höga betyg och imponera på dina professorer med kvaliteten på varje uppsats eller forskningsartikel du lämnar in. Född David Henry Thoreau, naturforskaren, essäisten, poeten och filosofen känd som Henry David tillbringade större delen av sitt liv och ägnade mycket av sitt liv thoreau uppsats publicerad och privat för hans hemland Concord, Massachusetts. Faktum är att Henry David Thoreaus liv och skrifter är ständiga inspirationskällor, speciellt för miljöaktivister – i synnerhet i USA och mer generellt i hela världen.


Varför det är så är ganska enkelt. Thoreau var en mycket känslig iakttagare av naturen; han var djupt intresserad och för alltid nyfiken på sin naturliga omgivning; och han var mycket oroad över det nuvarande och framtida tillståndet i sin omgivning – lokalt, regionalt och nationellt. Dessa egenskaper, särskilt de sistnämnda, gör Thoreau mest kär i dagens miljöaktivister. Under det sista decenniet av sitt liv hade han uppnått en ökad medvetenhet om naturen som delas av få i hans generation: Under det sena s, gick Thoreau in i det då sällsynta riket av konservering, en obskyr plats som lämnades åt sina efterträdare för att klargöra och göra mer känd. Liknande sina föregångare och samtida europeiska romantiker och romantiskt inspirerade amerikanska transcendentalister engagerade Thoreau ursprungligen den naturliga världen estetiskt.


För att vara säker, vördade Thoreau naturen thoreau uppsats början thoreau uppsats vad skulle vara en livstid av miljövistelse. Den vördnaden upphörde dock att tjäna endast hans andliga och filosofiska behov. Hans intima vildmarksrelation, ivrigt eftersökt och passionerat odlad, bar oväntad frukt: Erkännandet av att naturen, liksom mänskligheten, thoreau uppsats, ägde också inneboende rättigheter. Ett sådant uttalande avslöjar det Thoreau uppsats var exceptionellt anpassad till sin närmiljö och därmed den naturliga miljön mer allmänt. Från det ögonblick som Thoreau uppsats påbörjade sitt nu legendariska månadsexperiment i utkanten av Concord vid Walden Pond den 4 juli, thoreau uppsats, en enmansutopi förevigad i tryck i som Walden, eller Life in the Woodshis litterära karriär och privatliv fick inspiration och mening i den icke-mänskliga, naturens värld från vilken Thoreau kritiserade samtida för deras vårdslösa och kränkande behandling av den.


Och även om Thoreau sökte tröst i den naturliga miljön, var hans inte en permanent flykt från samhället. Uppsatsexempel. Exempel på miljöuppsatser. BESTÄLL ANPASSAT PAPPER AV HÖG KVALITET Alltid i tid. GRATIS FÖRFRÅGNING. BESTÄLL NU, thoreau uppsats. Specialerbjudande! Kampanjkod: cd1a Relaterade inlägg.





pärlan av john steinbeck uppsats



Under det sista decenniet av sitt liv hade han uppnått en ökad medvetenhet om naturen som delas av få i hans generation: Under det sena s, gick Thoreau in i det då sällsynta riket av konservering, en obskyr plats som lämnades åt sina efterträdare för att klargöra och göra mer känd. I likhet med sina föregångare och samtida europeiska romantiker och romantiskt inspirerade amerikanska transcendentalister, engagerade Thoreau ursprungligen den naturliga världen estetiskt. För att vara säker, vördade Thoreau naturen från början av vad som skulle vara en livstid av miljöuppehåll. Den vördnaden upphörde dock att tjäna endast hans andliga och filosofiska behov. Hans intima vildmarksrelation, ivrigt eftersökt och passionerat odlad, bar oväntad frukt: Erkännandet av att naturen, liksom mänskligheten, också hade inneboende rättigheter.


Ett sådant uttalande avslöjar att Thoreau var exceptionellt anpassad till sin närmiljö och därmed den naturliga miljön mer allmänt. Från det ögonblick som Thoreau påbörjade sitt nu legendariska månadsexperiment i utkanten av Concord vid Walden Pond den 4 juli, en enmansutopi förevigad i tryck som Walden, eller Life in the Woods, fick hans litterära karriär och privatliv inspiration. och mening i det icke-mänskliga, naturens värld från vilken Thoreau kritiserade samtida för deras vårdslösa och kränkande behandling av den.


Och även om Thoreau sökte tröst i den naturliga miljön, var hans inte en permanent flykt från samhället. Uppsatsexempel. Exempel på miljöuppsatser. BESTÄLL ANPASSAT PAPPER AV HÖG KVALITET Alltid i tid. GRATIS FÖRFRÅGNING. Till årsdagen av hans födelse släppte förlagen flera nya upplagor av hans verk: en återskapande av Waldens utgåva med illustrationer, en bilderbok med utdrag från Walden och en kommenterad samling av Thoreaus essäer om slaveri. I Walden släpptes ett spel på kliar. Skapat av Tracy Fullerton, är det en öppen värld, första person videospel anpassning av Thoreaus Walden. Spelare kan bygga huvudpersonens stuga, utforska miljön, registrera flora och fauna, bruka marken, besöka Emersons hus och staden Concord. I slutet av varje dag uppmanas spelare att reflektera över sin journal som gradvis fylls upp med reflektioner baserade på spelarens resa och vardagliga upplevelser.


Spelet innehåller också brev mellan Thoreau och hans samtida, inklusive Amos Bronson Alcott och Ralph Waldo Emerson. Den innehåller också brev mellan hans samtida för att skapa en bild av Thoreaus mottagande som författare och hans kopplingar till den litterära och transcendentalistiska scenen i Amerika vid den tiden. Spelet släpptes för PlayStation 4 i Även om hans skrifter skulle få stor hyllning, applåderades inte Thoreaus idéer allmänt. Den skotske författaren Robert Louis Stevenson bedömde Thoreaus stöd av att leva ensam och utanför det moderna samhället i naturlig enkelhet som ett tecken på "omanlig" kvinnlighet och "kvinnlig ensamhet", samtidigt som han ansåg honom vara en självöverseende "skulker".


Nathaniel Hawthorne hade blandade känslor för Thoreau. Han noterade att "Han är en angelägen och känslig iakttagare av naturen - en genuin iakttagare - vilket, jag misstänker, är en nästan lika sällsynt karaktär som till och med en ursprunglig poet; och naturen, i utbyte för hans kärlek, verkar adoptera honom som henne speciellt barn, och visar honom hemligheter som få andra får bevittna. På liknande sätt avskydde poeten John Greenleaf Whittier vad han ansåg vara Waldens "onda" och "hedniska" budskap, och hävdade att Thoreau ville att människan skulle "sänka sig till nivån av en skogsklocka och gå på fyra ben".


Som svar på sådan kritik karakteriserade den engelske författaren George Eliot, som skrev för Westminster Review, sådana kritiker som oinspirerade och trångsynta:. Människor – mycket kloka i deras egna ögon – som skulle få varje människas liv ordnat efter ett visst mönster, och som är intoleranta mot varje existens vars nytta inte är påtaglig för dem, får puh-puh Mr. Thoreau och denna episod i hans historia, som opraktisk och drömsk. Thoreau själv svarade också på kritiken i ett stycke av hans verk Walden genom att illustrera irrelevansen av deras förfrågningar:. Jag skulle inte störa mina angelägenheter så mycket på mina läsares varsel, om inte mycket speciella förfrågningar hade gjorts av mina stadsmän angående mitt levnadssätt, som vissa skulle kalla oförskämt, fastän de inte förefaller mig alls oförskämda, men, med tanke på omständigheterna, mycket naturligt och relevant.


Några har frågat vad jag har att äta; om jag inte kände mig ensam; om jag inte var rädd; och liknande. Andra har varit nyfikna på att veta vilken del av min inkomst jag ägnat åt välgörande ändamål; och några, som har stora familjer, hur många fattiga barn jag försörjde. Tyvärr är jag begränsad till detta tema av min snäva erfarenhet. Dessutom kräver jag från min sida av varje författare, först eller sist, en enkel och uppriktig redogörelse för sitt eget liv, och inte bara vad han har hört om andra mäns liv; Jag litar på att ingen kommer att tänja på sömmarna när man tar på sig kappan, för den kan göra god tjänst åt den som den passar. Den senaste tidens kritik har anklagat Thoreau för hyckleri, misantropi och att vara sanktimon, baserat på hans skrifter i Walden, [] även om denna kritik har uppfattats som mycket selektiv.


Sam, pojkens huvudperson i romanen My Side of the Mountain av Jean Craighead George, får smeknamnet "Thoreau" av en förbipasserande vagabond minstrel, på grund av Sams beslutsamhet att uppleva att leva i den naturliga miljön i Catskill Mountains. I botaniker J. Williams publicerade Thoreauea , som är ett släkte av blommande växter från Mexiko, tillhörande familjen Apocynaceae och dess namn hedrar Henry David Thoreau. Många av Thoreaus verk publicerades inte under hans livstid, inklusive hans tidskrifter och många ofullbordade manuskript. Från Wikipedia, den fria encyklopedin. Detta är den senaste accepterade revisionen, granskad den 1 januari För annan användning, se Thoreau disambiguation.


Concord, Massachusetts, U. Etik poesi religion politik biologi filosofi historia. Avskaffande skattemotstånd utveckling kritik civil olydnad samvetsvägran direkt agerande miljöism anarkism enkelt levande. Indisk filosofi Aristoteles Homer Aeschylus Pindar Cato den äldre Étienne de La Boétie Ralph Waldo Emerson Thomas Carlyle Charles Darwin Alexander von Humboldt [2]. Mahatma Gandhi John F. Kennedy Martin Luther King Jr. Walt Whitman Leo Tolstoy Marcel Proust W. Yeats Sinclair Lewis Ernest Hemingway Upton Sinclair Emma Goldman E. Vit E. Wilson Christopher McCandless B. Skinner George Bernard Shaw John Zerzan John Muir Glenn Gould Stanley Cavell. Anarkism Individualistisk anarkism Liberalism Libertarian kommunism Libertarian socialism Radikalism Social anarkism.


Anti-auktoritärism Antikapitalism Anti-militarism Antistatism Autarkism Civil olydnad Civil libertarianism Klasskonflikt Kommun Konfederalism Decentralisering Decentraliserad planering Direkt aktion Ekonomisk demokrati Egalitarism Expropriativ anarkism Federalism Fri förening Fri kärlek Fri kärlek Fri marknad Frimarknad Anarkism Vänster Höger Fri migration Global Migration Frihet rättvisa rörelse Gåva ekonomi Illegalism Individualism Individuell återvinning Laissez-faire Libertarian possibilism Frihet Naturrätt Icke-röstning Deltagande ekonomi Propaganda av dådet Egendom är stöld! Riktigt Riktigt Fri Marknad Arbetsvägran Självstyrelse Självägande Social ekologi Hukande Statslöst samhälle Beskattning som stöld Beskattning som slaveri Arbetarråd Arbetarnas självförvaltning.


Andrews Armand Bakunin Berkman Bookchin Carson Cleyre Chomsky Déjacque Durruti Ferrer Magón Galleani Godwin Goldman Goodman Graeber Greene Hayek Hodgskin Kropotkin La Boétie Landauer Laozi Makhno Malatesta Malice Margall Michel Most Pannella Paterson Paul Proudhon Rocker Rothbard Stocker Tucker Stonner Stir. Relaterade ämnen. Kritik Vänsterlibertarianism Filosofisk anarkism Högerlibertarianism. Abolitionism i USA Upplysningstiden Antifederalism Klassisk liberalism Individualistisk anarkism i USA Transcendentalism. Antiimperialism Civil libertarianism Motekonomi Decentralisering Avvikelse Ekonomisk frihet Vräkningism Fri marknad Frimarknad Miljöpolitik Fri migration Frihandel Frihandel Fri vilja Avtalsfrihet Avtalsfrihet Yttrandefrihet Hembygdsprincip Individualism Individualism Libertarianism Frihet Begränsad regering Lokalism Privatisering äktenskap Naturliga och juridiska rättigheter Icke -aggressionsprincipen Icke-interventionism Icke-politik Icke-röstning Polycentrisk lag Privat försvarsmyndighet Privat egendom Allmänna valteori Restorativ rättvisa Rätt att bära vapen Robust Individualism Självägande Singelskatt Liten regering Spontan ordning Statslöst samhälle Skattemotstånd Titelöverföringsteori om kontrakt Frivilligt förening Frivilligförening.


Österrike-libertarianism Bleeding-heart libertarianism Kristen libertarianism Konsekventialistisk libertarianism Geolibertarianism Grön libertarianism Naturliga rättigheter libertarianism Neo-libertarianism Paleolibertarianism Technolibertarianism. Agorism Anarkokapitalism Autarkism Konstitutionalism Fusionism Libertär feminism Vänsterorienterad marknadsanarkism Libertarian konservatism Libertarian paternalism Libertarian socialism Libertarian transhumanism Minarkism Panarkism Propertarianism Voluntaryism. Österrikisk skola Ekonomisk liberalism Finanskonservatism Georgism Laissez-faire nyliberalism Utbudssidans ekonomi. Amash Andrews Barnett Block Brennan Burt Caplan Carson Chartier Chodorov Chomsky Coolidge Epstein D. Friedman M. Friedman P. Friedman R. Friedman Galambos Gillespie Goldwater Greene Hazlitt Heinlein Hess Heywood Hoppe Hospers Huemer Jillette Johnson Jorgensen Kinsella C.


Koch D. Koch Konkin III C. Lane R. Lane LeFevre Machan McElroy Mencken Mises Napolitano Nock Nolan Nozick Paterson Paul Postrel Pugsley Rand Read Rockwell Rothbard Sarwark Schulman Sciabarra Scott Smith Sowell Skousen Spooner Stossel Supreme Swartz Szasz Taleb Teller Thiel Thoreau Tucker Josiah Warren Wilder Williams Woods. Ny Vänster Gammal Höger. Abort Dödsstraff Kritik Utrikesfrågor Immigration Arv Immateriella rättigheter Interna debatter HBT-rättigheter Objektivism Politiska partier Politik Statsteorier. Kom och ta det Gadsden flagga Libertarian science fiction Ron Swanson. Cato Institute Free State Project Foundation for Economic Education International Alliance of Libertarian Parties Libertarian Party Liberty International Mises Institute Reason Foundation Students for a Democratic Society Students for Liberty.


Den anarkistiska kokboken Anarki, stat och utopi Den amerikanska högerns förräderi Civil olydnad skapad i friheten Försvara det oförsvarbara Upptäckten av friheten Avsluta Fed Frihetens etik för en ny frihet Fritt att välja maskinens gud Frihet Maskinens maskineri Frihet Människan, ekonomi och stat Månen är en hård älskarinna Drivkraften för mänskliga framsteg Marknaden för frihet Nej, de kan inte Inget förräderi Nytt libertarianskt manifest Vår fiende, staten Problemet med politisk myndighetsframsteg och fattigdomsskydd eller frihandelsradikaler för att kapitalismen ser som en stat för att tjäna och skydda slaveriets grundlagsstridiga.


Amerikansk milisrörelse Boogaloo-rörelsen Konservatism i USA Mörk upplysning Vänsterlibertarianism Liberalism i USA Libertarian demokrat Libertarian Republikansk Libertarianism i Hong Kong Libertarianism i Sydafrika Libertarianism i Storbritannien Ny högerobjektivism om demokrati i Amerika Översikt över libertarianism Högerlibertarianism Suverän medborgarrörelse. Replika av Thoreaus stuga och en staty av honom nära Walden Pond. Tankeskolor. Anarko-naturism Anarko-primitivism Social ekologi Veganarkism. Teori och praktik. Anarki Djurrätt Anti-auktoritärism Antikonsumentism Bioregionalism Kommunalism Debatt om våld Djup ekologi Tillväxt Direkta åtgärder Gör det själv Ekobyar Ekonomisk secession Friganism Libertär kommunism Livsstilsanarkism Neo-Luddism Neo-Malthusianism Ursprungligt välståndssamhälle Primitivt kommunism Radikalt arbete miljöism Återvilja.


Biehl Bookchin Ellul Gravelle Ilich Kohr Mannin Perlman Puente Reclus Thoreau Tolstoy Zerzan Zisly Kaczynski. Böcker och publikationer. Walden, eller livet i skogen Iniciales Nationernas sammanbrott Vår syntetiska miljö Post-Scarcity Anarkism Future Primitive and Other Essays Against Civilization Against His-Story, Against Leviathan Green Anarchy Green Anarchist A Language Older Than Words Art Traitor The Culture of Make Believe Endgame Unabombermanifest. Anarkism Antikapitalism Antikonsumism Ekosocialism Grön politik Libertarian socialism Naturism. Denna lista är ofullständig; du kan hjälpa till genom att lägga till saknade föremål. Oktober Kärnarbeten och ämnen.


Civil Olydnad Herald of Freedom The Last Days of John Brown Livet utan principparadis att återvinnas En vädjan till kapten John Brown Reform och reformatorernas kommentarer efter hängningen av John Brown. En vecka på floderna Concord och Merrimack. Wendell Phillips före Concord Lyceum. Abolitionism Anarkism. Direkt aktion Ekologi. John Brown Lyceum-rörelse. Enkelt levande Skattemotstånd. Skatt motsätter sig transcendentalism. Stanford Encyclopedia of Philosophy. Arkiverad från originalet den 13 augusti, Hämtad 27 juli, Studia Humaniora Tartuensia.


doi: Encyclopedia Britannica. Arkiverad från originalet den 16 mars, Hämtad 8 juli, ISBN , sid. Library of America. ISBN William Cain, red. En historisk guide till Henry David Thoreau. Cambridge: Oxford University Press. Arkiverad på arkiv. Encyclopaedia of the Social Sciences , sid. The Price of Freedom: Political Philosophy från Thoreaus tidskrifter. Hämtad 2 oktober — via Sniggle. Och hur vet vi det? Arkiverad 23 mars, , på Wayback Machine Thoreau Reader. Arkiverad från originalet den 27 augusti, Hämtad 17 februari, Essex, U. Cape Cod. Arkiverad från originalet den 22 augusti, Hämtad 13 februari, Arkiverad från originalet den 14 november, Hämtad 9 februari, The Almanac of American Letters.


Los Altos, Kalifornien: William Kaufmann. ISBN X. Arkiverad från originalet den 16 oktober, Hämtad 2 september, Arkiverad från originalet den 15 december, Arkiverad från originalet den 30 oktober, Hämtad 23 april, Thoreau Society. Arkiverad från originalet den 3 maj, Hämtad 26 juni, amerikansk litteratur. Geneseo sommarkompass. Arkiverad från originalet den 29 januari, Hämtad 21 november, Thoreaus läsning: A Study in Intellectual History with Bibliographical Catalog. Kapitel 2 Arkiverad 8 september, , på Wayback Machine. Princeton: Princeton University Press. I, Colonial Concord, volym 1, Alfred Sereno Hudson, sid. Huntington Library Quarterly. JSTOR Arkiverad från original-PDF den 25 september, Arkiverad från originalet den 18 oktober, I to Myself: An Annotated Selection from Journal of Henry D.


Jeffrey S. Cramer, red. New Haven: Yale University Press. Amerikanska Bloomsbury: Louisa May Alcott, Ralph Waldo Emerson, Margaret Fuller, Nathaniel Hawthorne och Henry David Thoreau; Deras liv, deras kärlekar, deras arbete. Detroit: Thorndike Press. Henry David Thoreaus liv. Henry David Thoreaus skrifter. VI, bekanta brev. Kapitel 1, "Years of Discipline" Arkiverad 7 september, , på Wayback Machine. Boston: Houghton Mifflin. The Pencil: A History of Design and Circumstance. New York: Knopf. Fall Thoreau Society Bulletin Arkiverad 23 december, , på Wayback Machine The Thoreau Project, Calliope Film Resources. Åtkoms 11 juni, Emerson: The Mind on Fire.


Arkiverad från originalet den 25 januari, Hämtad 13 oktober, Boston: Little, Brown. org" PDF. Arkiverad från original-PDF den 5 januari, Arkiverad från originalet den 29 november, Brev till Wade Van Dore, 24 juni, , i Twentieth Century Interpretations of Walden. Richard Ruland, red. Englewood Cliffs, N. LCCN The Guardian Arkiverad 27 augusti, , på Wayback Machine. Oxford Illustrated Literary Guide to the United States. New York: Oxford University Press. Massachusetts Review. En Yankee i Kanada. Montreal: Harvest House. American Review of Canadian Studies. S2CID Blake Arkiverad 17 juni, , på Wayback Machine. The Atlantic Monthly, oktober. Reprint Arkiverad 7 mars, , på Wayback Machine. 6 december, Walden's Shore: Henry David Thoreau och Nineteenth-Century Science.


Cambridge, Massachusetts: Harvard University Press. 13 juni, Arkiverad från originalet den 23 september, Hämtad 23 september, Naturens ekonomi. New York, New York: Cambridge University. Den kommenterade Walden. Philip Van Doren Stern, red. Thoreau som världsresenär. New York: Columbia University Press. Blake Arkiverad 17 juni, , på Wayback Machine i The Writings of Henry David Thoreau: The Digital Collection. John Brown, abolitionist. I Dean, Bradley P. Faith in a Seed: Den första publiceringen av Thoreaus sista manuskript. Washington, D. De döda filosofernas bok. New York: Random House. Hämtad 20 juni, American Public Media. Arkiverad från originalet den 8 juli, Hämtad 1 juni, The Transcendentalists. Aten: University of Georgia Press.


Atlanten. Franklin Benjamin ; Updike, Daniel Berkeley Thoreau, poet-naturforskaren, med minnesverser. University of Californias bibliotek. Boston, C. Nya Englands blomning. New York: E. Dutton and Company, Inc. Stortryckt upplaga. Vildmarken och det amerikanska sinnet: Henry David Thoreau: Filosof. American Antiquarian Society. Hämtad 17 december, Hon var i Watertown när Henry skrev till henne med sitt eget frieri, förmodligen i början av november [] samma kväll. Jag har aldrig mått så dåligt på att skicka ett brev i hela mitt liv. Journal of Homosexuality Millennial Seduction. Cornell University Press.


En queer historia av USA. Beacon Press. Hortense Spillers, red. New York: Routledge. Gay And Lesbian Review, september–oktober ProQuest Henry Thoreau: A Life of the Mind. University of California Press. Houghton Mifflin. Gay American History: Lesbiska och homosexuella män i USA. New York: Meridian. Harold Bloom, red. New York: Infobase Publishing. Gay American Autobiography: Writings From Whitman to Sedaris. University of Wisconsin Press. Thoreaus årstider. University of Massachusetts Press. Arkiverad från originalet den 20 juni, American Philosophy: An Encyclopedia.


Moderna asiatiska studier. ISSN X. Arkiverad från originalet den 18 april, Hämtad 18 april — via JSTOR. Indiens tider. 12 juli, Hämtad 18 april, januari Common Knowledge. ISSN X — via Duke University Press. Thoreaus sena karriär och spridningen av frön: The Saunterers synoptiska vision. ISBN X, sid. The Invention of Nature: Alexander Humboldts nya värld. New York: Alfred A. Knopf, sid. New York: D. Barksdale, Walden Pond: En historia. Oxford University Press, Boni och Liveright, Lost Creeks: Collected Journals. Redigerat av Matthew Wynn Sivils University of Nebraska Press, A Complex Fate: Gustav Stickley and the Craftsman Movement.


Preservation Press, Toward the Making of Thoreaus moderna rykte, University of Illinois Press, Shawn Chandler Bingham, Thoreau och den sociologiska fantasin: samhällets vilda vildmarker. Lanham, Md. ISBN sid. Jag fann ingen fred. Garden City, självbiografi av Martin Luther King, Jr. Charles Ives och hans värld. Princeton University Press, s. Oberoende press-telegram. Long Beach, Kalifornien. 6 juni, Arkiverad från originalet den 5 november, Hämtad 27 oktober, Redlands Daily Facts. Redlands, Kalifornien. 5 juni, Arkiverad från originalet den 29 september, Arkiverad från originalet den 11 december, Anarchism and Other Essays. Mother Earth Publishing Association. Mot civilisationen: läsningar och reflektioner. Arkiverad från originalet den 7 augusti, Hämtad 13 december — via Amazon.


Arkiverad från originalet den 9 september, Hämtad 20 juli, Il est vraiment dommage que ce discours se soit peu à peu effacé, d'antan plus que nous assistons, en ce moment, à un retour en force du puritanisme conservateur par essence. The New York Times. ISSN Arkiverad från originalet den 4 augusti, Hämtad 23 augusti, Arkiverad från originalet den 6 augusti, Hämtad 10 augusti, Cornhill Magazine. June The Thoreau Log: A Documentary Life of Henry David Thoreau, — New York: G. Hall, John Greenleaf Whittier: A Portrait in Paradox. New York: Oxford University Press, The New Yorker. Arkiverad från originalet den 19 oktober, Hämtad 19 oktober, Eftersom han hade rätt". 19 oktober, New Republic.


Arkiverad från originalet den 26 oktober, Hämtad 21 oktober, Williams Plants of the World Online Kew Science". Världens växter online. Hämtad 17 mars, 26 augusti, Hämtad 30 december, Arkiverad från originalet 23 december, Hämtad 22 december, Estetiska papper. Boston, : Redaktören; New York, : G. Putnam — via Internet Archive. Arkiverad från originalet den 26 december, Hämtad 6 november, The Writings of Henry David Thoreau: Excursions, translations and poems. Riverside Press, Cambridge. Arkiverad från originalet den 14 april, Hämtad 16 november, 1 januari, Boston, Ticknor och Fields — via Internet Archive.


Arkiverad från originalet den 7 juli, Hämtad 2 mars, University of Adelaide. Arkiverad från originalet den 24 augusti, Hämtad 1 januari, The Maine woods. Brev till olika personer. Boston: Ticknor och Fields — via Internet Archive. En jänkare i Kanada, med antislaveri och reformpapper. Harrison Gray Otis 1 januari, sommar: från Journal of Henry D. London: T. Fisher Unwin — via Internet Archive. Winter: från Journal of Henry D. Boston: Houghton, Mifflin — via Internet Archive. Från Journal of Henry D. Boston, Houghton, Mifflin — via Internet Archive. Franklin Benjamin 1 januari, Bekanta brev från Henry David Thoreau.


Thoreaus första och sista resor: nyligen upptäckt bland hans opublicerade tidskrifter och manuskript. Boston: Tryckt exklusivt för medlemmar av Bibliophile Society - via Internet Archive. 3 december, Arkiverad från originalet den 15 februari, Hämtad 13 december, Arkiverad från originalet den 15 januari, Hämtad 15 januari, Faith in a Seed: The Dispersion of Seeds and Other Late Natural History Writings. Island Press. Hämtad 29 januari, Bradley P. Dekan ed. Vilda frukter: Thoreaus återupptäckta sista manuskript 1:a uppl. New York: W. OCLC Arkiverad från originalet den 24 april, Hämtad 11 april, Bode, Carl. Bästa av Thoreaus tidskrifter. Southern Illinois University Press. Botkin, Daniel. Ingen mans trädgård Buell, Lawrence. Den miljömässiga fantasin: Thoreau, Nature Writing och bildandet av amerikansk kultur Harvard UP, Cafaro, Philip.


Thoreaus levande etik: "Walden" and the Pursuit of Virtue U of Georgia Press, Chodorov, Frank. Henry David Thoreaus avväpnande ärlighet Arkiverad 14 september , på Wayback Machine Conrad, Randall. Solid Seasons: The Friendship of Henry David Thoreau och Ralph Waldo Emerson Counterpoint Press, Dean, Bradley P. Finley, James S. Henry David Thoreau i sammanhanget Cambridge UP, Furtak, Rick, Ellsworth, Jonathan och Reid, James D. Thoreaus betydelse för filosofi. New York: Fordham University Press, Gionfriddo, Michael.


Guhr, Sebastian. Marix Verlag, Wiesbaden Harding, Walter. Henry Thoreaus dagar. Princeton University Press, Hendrick, George. Hess, Scott. online [ permanent död länk ] Howarth, William. The Book of Concord: Thoreaus liv som författare. Viking Press, Judd, Richard W. Finding Thoreau: The Meaning of Nature in the Making of an Environmental Icon utdrag Arkiverad 23 juli, , på Wayback Machine McGregor, Robert Kuhn. En bredare syn på universum: Henry Thoreaus studie av naturen U från Illinois Press,

No comments:

Post a Comment